Als slotenmaker repareer je of vervang je kapotte sloten. Een slotenmaker schakel je in als je je sleutel verloren bent of als je sleutel is afgebroken in het slot. Het kan ook zijn dat je slot geforceerd is, bijvoorbeeld bij een poging tot inbraak. Wat de reden ook is, een slotenmaker is meestal snel ter plaatsen. Veel slotenmakers zijn namelijk 24 uur per dag bereikbaar. Wat het werk van slotenmaker inhoudt, lees je hier.

Inbraakpreventie

Een slotenmaker in Gent houdt zich niet alleen bezig met het repareren en vervangen van sloten. Ook inbraakpreventie is een taak van de slotenmaker. Het houdt in dat de slotenmaker de veiligheid van je huis beoordeeld. Zo kan hij onderzoeken of alle ramen en deuren in je huis de juiste sloten hebben. Bepaalde sloten zijn makkelijker te kraken dan anderen. De slotenmaker kan je advies geven over de juiste sloten. Mocht je je huis inbraakproof willen maken en de sloten willen vervangen, dan kan de slotenmaker dit gelijk voor je regelen. 

Repareren van sloten

Slotenmakers maken gebruik van verschillende soorten handgereedschap en machines om sloten te repareren en sleutels te maken. Om sleutels te maken gebruiken ze slijpmachines. Om kapotte sloten te demonteren en te repareren gebruiken ze handgereedschap. Het werk van de slotenmaker wordt technischer naarmate sloten en beveiliging geavanceerde worden. Voor het onderhouden van bepaalde moderne elektronische beveiligingssystemen heb je als slotenmaker veel ervaring nodig. 

Ook voor bedrijven

Niet alleen huizen, maar ook bedrijfspanden en bedrijfsterreinen moet worden beschermd tegen inbrekers en goed worden afgesloten. Vooral omdat er in bedrijfspanden meestal ‘s avonds geen mensen meer aanwezig zijn, zijn zij een populair doelwit bij inbrekers. Een goed beveiligingssysteem voor je bedrijfspand is dus van essentieel belang om inbrekers geen kans te geven. Het is altijd een goed idee om advies in te winnen bij de slotenmaker over het aanbod op het gebied van beveiligingssystemen speciaal voor bedrijfspanden.