Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een woning ontruimd moet worden. Misschien is er sprake van verkoop van een woning of is de bewoner overleden. Het kan ook zijn dat een woning zo vervuild is dat deze ontruimd moet worden. In dit artikel bekijken we in welke situaties een woning ontruimd dient te worden. 

De woning is vervuild

In sommige gevallen is de woning zo vervuild dat deze ontruimd moet worden. Meestal is er dan ook sprake van een huisuitzetting omdat de huur niet betaald is. Het ontruimen van een vervuilde woning is een hele klus. Gelukkig kunnen specialisten op het gebied van een woningontruiming een vervuilde woning snel en efficiënt helemaal leeg krijgen. Voor een woningontruiming kun je bijvoorbeeld terecht bij amsterdam-woningontruiming.nl

Wietplantage ontruimen

Het ontruimen van een wietplantage vereist expertise en ervaring. Vaak schakelen huiseigenaren woningontruimers in op het moment er een wietplantage van een huurder is gevonden in het huis. Vaak is er sprake van onveilige installaties en in sommige gevallen zelfs boobytraps. Het ontruimen van wietplantages is dan ook niet zonder gevaar.  

Het vinden van een lijk

Een zeer ingrijpende gebeurtenis is het vinden van de eigenaar of bewoner in de woning. Bij het ontruimen van een woning waar een lichaam is gevonden  moeten ook geuren, lichaamsvloeistoffen en andere sporen worden verwijderd. Er moet discreet en met respect worden omgegaan met de spullen en de nabestaanden. Op het moment dat er sprake is van een moord, moet eerst het forensisch onderzoek worden afgerond voordat de woning ontruimd kan worden. 

Oplevering

Nadat alle persoonlijke spullen uit de woning zijn gehaald kan worden overgegaan tot ontruimen. De spullen die niet meer bruikbaar zijn worden afgevoerd naar de milieustraat. Als de woning helemaal leeg is kunnen zaken als tapijt worden verwijderd. Ook kleine reparaties zoals het opvullen van gaten in de muur kunnen nu uitgevoerd worden.