Als jij volledig van jouw woning wilt kunnen genieten, is het cruciaal om jouw zaken op orde te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de juiste isolatie hebben zodat jouw stookkosten niet te hoog worden. Maar er is een ander aspect van jouw huis dat vaak vergeten wordt; de badkamer. Hoewel je natuurlijk niet zoveel tijd spendeert hier vergeleken met andere kamers in jouw huis, wil je wel dat alles in de badkamer goed in elkaar steekt. Met name op het vlak van vocht is dit belangrijk. Want op de badkamer komt nou eenmaal veel vocht vrij, bijvoorbeeld tijdens het douchen. En wanneer dit vocht jouw vloer in gaat, kan dit veel woning schade veroorzaken. Daarom bespreken we in dit artikel drie producten die de vochtschade in jouw badkamer beperken.

 

 

Beton cire tegels

Het eerste product wat jouw badkamer goed beschermt tegen vocht, zijn badkamer tegels van beton cire. Deze tegels zijn namelijk gemaakt van gewreven en gewaxt beton dat op bijna elk oppervlak kan worden aangebracht. Daarbovenop is het ook nog eens een natuurlijk product, waardoor het makkelijker te recyclen is. Maar het belangrijkste aan deze tegels zijn dat ze naast antibacterieel ook nog eens vochtwerend zijn. Wanneer jij deze tegels dus in jouw badkamer legt, zal er geen vocht meer door de vloer sijpelen. Daardoor hoef jij je minder zorgen te maken over vochtschade in jouw badkamer. Het is ook heel goed mogelijk om beton ciré over tegels aan te brengen, zo voorkom je onnodig sloopwerk.

Silica gel

Hoewel jouw badkamervloer goed tegen vocht bestand is, heeft het vocht nu een plek minder om te ontsnappen. Vooral als jij geen raam hebt in jouw badkamer, kan dit voor problemen zorgen. Je moet anders namelijk jouw badkamerdeur open doen, waardoor het vocht alsnog naar de rest van jouw huis kan ontsnappen en daar schade kan veroorzaken. Daarom is een product als silica gel een uitstekende oplossing om dit tegen te gaan. Deze gel is al erg populair bij vele verschillende soorten producten en ben je vast weleens tegengekomen. Deze gel absorbeert namelijk extreem veel vocht, waardoor het niet iets anders kan beschadigen. Je kunt deze gel tevens makkelijk hergebruiken door het simpelweg twee tot drie uur in de oven te zetten bij een temperatuur van maximaal 80 graden Celsius. Daardoor komt het vocht dat in de gel zit vrij, en kun je het weer voor een andere gelegenheid gebruiken. Dit is dus zeer handig.

Een luchtventilator

Tot slot kun je ook ervoor kiezen om een lucht ventilator te gebruiken om jouw badkamer minder vochtig te maken.  Dit werkt vergelijkbaar met een raam, doordat al het vocht uit de badkamer weggezogen wordt, waardoor de badkamer weer droger wordt. Dit middel is haast cruciaal als jij niet over een raam beschikt in jouw badkamer en snel al het vocht weg wilt hebben. Via een luchtweg ventilator kun je zo weer jouw eigen gezicht in de spiegel zien zonder dat het beslagen is.

Al met al maak jij jouw badkamer met deze 3 producten haast onverslaanbaar tegenover vocht.