Mortel is ideaal voor het repareren van grote en kleine beschadigingen in muren, vloeren of andere oppervlakken. Door mortel te gebruiken, smeer je de beschadigingen dicht en zorg je ervoor dat de oppervlakken weer volledig aan elkaar hechten, zodat de beschadiging snel wordt hersteld en niet langer invloed op het materiaal heeft. Mortel komt in vele varianten, waardoor het een goed idee is om enkele voorbeelden op een rijtje te zetten.

 

Betonmortel

Betonmortel is een mortel die voor het zwaardere werk geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan beschadigingen in beton of steen. Het kan goed gebeuren dat hierin de nodige scheuren ontstaan, die ervoor zorgen dat de beschadigingen hersteld moeten worden. Dit kan alleen door een stevige cementsoort, die zich goed hecht aan het materiaal dat beschadigd is. Betonmortel is die cementsoort en kan dus perfect gebruikt worden om beton mee te herstellen. Het is krimparm en bijzonder effectief.

 

Stucmortel

Stucmortel is een mortel die – de naam zegt het al – goed gebruikt kan worden in combinatie met andere stucmateriaal. Deze mortel is bedoeld om op muren gebruikt te worden en werkt vochtregulerend. Daarmee worden schimmels voorkomen en kan het prima dienen als ondergrond voor allerlei verschillende soorten muurbekleding. Stucmortel is niet waterwerend en wordt dus bijzonder vaak gebruikt in combinatie met andere middelen.

 

Reparatiemortel

Voor de kleinere beschadigingen in beton of steen, is reparatiemortel prima geschikt. Reparatiemortel is bijzonder veelzijdig en kan dus voor allerlei verschillende reparaties gebruikt worden. Het is ontwikkeld om zich goed te hechten aan beton of steen en zorgt er dus voor dat de reparatie snel en effectief verloopt.

 

Epoxymortel

Epoxymortel is bedoeld om beschadigingen aan gietvloeren te verhelpen. Deze mortel is dunner dan de mortel varianten die hierboven zijn beschreven en laat zich dus perfect gieten op een horizontaal oppervlak. Met epoxymortel kan je de gietvloeren weer in ere herstellen en kan je dus wat subtieler te werk gaan.

 

Afdichtingsmortel

Afdichtingsmortel is bedoeld om wanden van bijvoorbeeld kelders mee af te dichten. Deze mortel houdt vocht tegen en dat komt met name goed uit in kelders. Immers, als er ergens een plek in huis is die te kampen heeft met vocht, is het vaak de kelder. Deze mortel kan op de muren gesmeerd worden, zodat het water tegengehouden wordt en de muren vervolgens behandeld kunnen worden met andere muurbekleding en de kelder met recht een vochtvrije omgeving kan worden, waar je zelfs enkele kartonnen dozen kan plaatsen.

 

Gietmortel

Gietmortel laat zich uitstekend in bepaalde plekken gieten die voor een niet-slangenmens moeilijk te bereiken zijn. Waar gewone mortel wat dikker is, is gietmortel juist wat dunner, zodat het veel makkelijker ergens in gegoten kan worden. Speciaal voor de vervelende plekjes, waar het repareren van beschadigingen net even wat ingewikkelder is. 

 

Egalisatiemortel

Wie graag kleine beschadigingen op horizontale oppervlakken wil repareren, kan dat het beste doen met egalisatiemortel. Deze dunne mortel is uitstekend geschikt voor het kleinere, minder zware werk. Reliëf of kleine beschadigingen worden gemakkelijk verholpen met deze subtiele vorm van mortel.