Moderne decoratie heeft een grote bondgenoot op het gebied van bekledingen: gipswanden. Deze structuren, die uiterst veelzijdig zijn, kunnen een huis of appartement transformeren door nissen en planken aan te brengen, defecte of bevlekte structurele muren te bedekken, muren en plafonds te versieren met tekeningen en verlichting.

Een belangrijk detail om te weten over gipswanden is dat ze in alle omgevingen van een huis of flat kunnen worden toegepast, met dezelfde voordelen maar in verschillende presentaties. Daarom brengen wij je enkele voorbeelden van gipswanden voor jouw huis. Bekijk de verschillende voorbeelden hieronder!

1. Gewone gipswand

Gipswanden zijn geen nieuwe praktijk in de kamerinrichting, maar ze zijn in de loop van de tijd wel gemoderniseerd. Het meest gebruikelijke type gipsplaat voor wanden is het model dat rechtstreeks op de vloer wordt aangebracht en bevestigd, en waarbij voor het aanbrengen ervan het werk van een professionele stukadoor uit Teteringen nodig is.

Dit komt doordat de afmetingen van de platen kleiner zijn en er meer draden nodig zijn voor hun ondersteuning.

2. Gipsplafondplaten

Alle voordelen die voor de wanden gelden, gelden ook voor het geval van plafonds, maar het gebruik van pleister op het plafond introduceert esthetische elementen die een groot verschil kunnen maken in de inrichting van een omgeving. Dit komt omdat deze plafonds lijstwerk in verschillende formaten toelaten die passen bij de stijl van de ruimte. Een ander voordeel van de gipsplafondplaat is de thermische en vooral akoestische isolatie, zeer wenselijk in flats.

3. 3D gipswand

Wat de esthetiek betreft, is het 3D-model een uitstekend idee voor de gipswand, dat de binnenhuisinrichting vernieuwt met een voorstel van elegantie en verfijning in de afwerkingen en de keuze van de materialen. Dit zijn gipsplaten waarop de meest uiteenlopende motieven in reliëf of textuur zijn aangebracht, gaande van bloemmotieven tot abstracten, van recht tot golvend. Het doel is meer creativiteit en persoonlijkheid in de omgeving te brengen met een element dat voor volume en beweging zorgt en zo een moderner aspect aan de ruimte geeft.

Het is belangrijk te beseffen dat binnenhuisdecoratie niet langer beperkt blijft tot meubilair en decoratieve voorwerpen, maar zich ook uitstrekt tot de muren zelf. In het geval van de 3D-gipswand kunnen de ontwerpen zowel op gemetselde muren als op gipswanden worden aangebracht door een professionele stukadoor.

4. Gipswanden in de woonkamer

Zoals we hebben gezien, zijn gipswanden geschikt voor alle vertrekken in een huis, op voorwaarde dat ze voldoen aan specifieke eisen op het gebied van conservering, onderhoud en integriteit. Een interessant idee in de woonkamer kan een afscheiding zijn tussen de eetkamer en de woonkamer. Naast het creëren van enige privacy, kan de gipsen scheidingswand verschillende coatings krijgen en nog een andere functie hebben: dienen als paneel voor de TV.