De muren in de woning opfrissen kan op verschillende manieren. De meest gekozen manieren zijn toch echt behangen of schilderen. Toch kan het nog best lastig zijn om een keuze te maken tussen die twee manieren. Zit je zelf ook in het dilemma en kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze? Zoek dan niet meer verder, want hieronder kan je allerlei tips vinden op dit gebied. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Schilderen is makkelijker

Ben je van plan zelf de muren te behangen of schilderen en heb je niet zoveel ervaring? Misschien kan je dan het beste kiezen voor schilderen. Schilderen van de muren en plafonds is namelijk wat makkelijker. Het is dan puur een kwestie van het egaal aanbrengen van de verf. Zijn er toch oneffenheden ontstaan? Dan kan je dit makkelijk herstellen door een extra laag verf. 

Als je zelf de muren gaat behangen, moet je wel enige ervaring hebben. Zonder ervaring is de kans groot dat het behang scheef wordt aangebracht en dat ziet er niet zo mooi uit. Het wordt in ieder geval aangeraden om een behanger in te schakelen als je kiest voor behang. De kosten behanger kunnen verschillen, omdat elke behanger een ander tarief hanteert. 

Behang geeft mogelijkheden

Bij schilderen kom je toch echt sneller uit op een effen kleur, terwijl behang jou veel meer mogelijkheden geeft. Behang is namelijk in allerlei kleuren en printjes te vinden. Dit betekent dat er wat meer keuzes openstaan als je kiest voor behang. Naast het feit dat behang printjes heeft, kan je ook kiezen voor behang met structuur. Dit betekent dat er een bepaald reliëf op het behang te vinden is.

Het is wel belangrijk dat je kiest voor behang dat vochtbestendig is. Als jouw woning enigszins vochtig kan zijn, dan is het natuurlijk niet fijn als het behang opeens loslaat. Het is dus verstandig om behang te kopen van goede kwaliteit. Het voordeel van behang van goede kwaliteit is dat je er lang van kan genieten. 

Vaker afwisseling met verf

Ben je iemand die vaak alle muren en plafonds wil aanpakken? Dan kan je echt beter kiezen voor verf. Het werd hiervoor al duidelijk dat schilderen een stuk makkelijker is. Dit komt weer terug in het feit dat je veel makkelijker over de huidige kleur kan schilderen. Dit betekent dat je bij wijze van elke maand een nieuw kleurtje op de muur kan toveren. 

Wil je het schilderen laten uitbesteden en wil je weten wat kost een schilder? Dat is maar net afhankelijk van de schilder. De meeste schilders maken onderscheid in het schilderen per uur of vierkante meter voor het tarief.