Verzekeringen zijn in het leven geroepen om grote risico’s samen te dragen, zodat ze uiteindelijk beheersbaar worden. Dat geldt dus ook voor woonverzekeringen. In ruil voor een klein bedrag per maand, neemt je verzekeraar het risico op zich dat jij loopt op grote schadeposten. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren in je woning: er kan brand uitbreken, je kunt waterschade oplopen, je stoot iets om waardoor je de portemonnee zou moeten trekken. Heb je een woonverzekering afgesloten, dan neemt je verzekeraar deze kosten van jou over. Wat veel mensen niet weten, is dat een woonverzekering veel meer schadeposten dekt dan je denkt.

Een duurzame woning heeft een opstalverzekering nodig

De afgelopen jaren hebben heel veel mensen geld geïnvesteerd in het verduurzamen van hun woning. Meestal begint men met zonnepanelen. Dit is een forse investering en daarom is het goed om te weten dat deze onder de dekking van je opstalverzekering vallen. Datzelfde geldt ook voor de laadpaal die je hebt laten installeren voor je elektrische auto. Mocht het een keer noodweer zijn en slaat de bliksem in in je woning, dan kun je de schade die is ontstaan aan je zonnepanelen en je laadpaal, claimen bij je verzekeraar. Dat kan een behoorlijke smak geld schelen want dit zijn dure producten. Heb je geen duurzaam huis? Dan is het nog altijd belangrijk om een opstalverzekering af te sluiten. Deze polis dekt namelijk alles wat betrekking heeft op de structuur van je huis.

Je inboedelverzekering en online misdrijven

Je vraagt je misschien af: wat heeft een inboedelverzekering te maken met cybercrime? Het antwoord: heel erg veel. Steeds meer dieven dringen namelijk niet je woning binnen via een openstaand kelderraampje, maar via je computer. Daar kunnen zij heel veel schade aanrichten en de kosten daarvan kunnen razendsnel oplopen. Een inboedelverzekering voor jou is daarom een absolute must. Je kunt er zeker van zijn dat wanneer je het slachtoffer wordt van dit online gespuis, je bij je verzekeraar terechtkunt om de schade te verhalen. Ook wanneer je geen computer hebt, is de inboedelverzekering nog altijd belangrijk. Alle spullen die in je woning staan, worden namelijk gedekt door deze verzekering. Het is daarom vele malen voordeliger om een verzekering af te sluiten, dan wanneer je na een brand of ander incident, al je spullen zelf moet vervangen.

Je woongenot verzekerd

Met woonverzekeringen voorkom je dat je heel grote risico’s loopt. Wij raden je daarom ook sterk aan om zowel een opstalverzekering alsook een inboedelverzekering af te sluiten wanneer je een eigen huis hebt gekocht. Dit kun je doen door naar de site van je verzekeraar te gaan. Hier kun je op je gemak de voorwaarden doornemen van je polis. Doe dit ook vooral en voeg aanvullende verzekeringen toe wanneer je niet optimaal gedekt bent. Zo haal jij alles uit je verzekering.